پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری

ديدار مقامات و مسؤولان عاليرتبه كشورى و لشكرى

حضرت آيت الله خامنه اى رهبر معظم انقلاب اسلامى امروز در ديدار مقامات و مسؤولان عاليرتبه كشورى و لشكرى ضمن سخنانى بر اهميت تقواى مسؤولان نظام در مقام عمل، تصميم گيرى و رفتار با زيردستان و نيز تأثير تعيين كننده آن در رسيدگى به مشكلات مردم، پرهيز از كشمكشها و بازكردن بن بستهاى بزرگ تأكيد كردند و ضرورت فاصله گرفتن از زندگى تجملاتى و تشريفاتى، رعايت اولويتها در صرف و خرج بودجه و تلاش در جهت تحقق برنامه مصوب را به آنان يادآور شدند.
مقام معظم رهبرى در اين ديدار كه در فضايى صميمى انجام شد، آرامش و سكينه قلبى مسؤولان نظام را براى اتخاذ تصميمات صحيح و بويژه در مواجهه با حوادث گوناگون، حايز اهميت دانستند و فرمودند: سكينه قلبى، يعنى اعتماد به خدا و وقار و اطمينان الهى، به انسان در شرايط سخت و در مقابله او با مشكلات و دشواريهاى اجتماعى، اقتصادى، سياسى و امنيتى، صلابت و مصونيت مى بخشد و مانع دستپاچگى، اضطراب و دلباختگى مسؤولان در مقابل حوادث خواهد شد.
حضرت آيت الله خامنه اى توجه مسؤولان و مديران كشور را به مسؤوليت مهم آنان در قبال معنويات جامعه و تحكيم بنيه هاى روحى و اخلاقى مردم جلب كردند و در بخش ديگرى از سخنانشان با تأكيد بر ضرورت مشخص بودن جبهه حق و باطل در نظام اسلامى فرمودند: آنچه كه در نظام اسلامى بايد مورد توجه باشد، مشخص بودن جبهه ها و مخلوط نشدن جبهه حق با جبهه ناحق است. ممكن است جبهه ناحق در جاى خود، مورد مدارا قرار گيرد، اما خطوط فاصل ميان دو جبهه بايد مشخص باشد و به هم نخورد. بايد ديد حق كجاست، چه چيزى مى خواهد، هدف، روش، تدبير، تاكتيك و عملكرد آن چگونه است و ناحق كيست و چه كارى را مى خواهد انجام دهد. غفلت از اين مرزبندى و تشخيص به نفع هيچ جبهه حقى تمام نخواهد شد و هيچكس اهل حق را از اين كه ندانند چرا برحقند، چه بايد بكنند و چه كسى در مقابل آنهاست، تحسين نخواهد كرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامى با بيان تلاش پيامبر عظيم الشأن اسلام در جهت روشن كردن مرزهاى ميان جبهه حق و جبهه ناحق فرمودند: اساس بعثت، ظهور، نظام و جهاد پيامبر اسلام، گسترش دائره حقانيت خود و عقب زدن جبهه كفر است، بنا بر اين اسلام به عنوان حامل پيام حق نمى تواند جبهه كفر را كه در مقابل دعوت حق تشكيل شده است، ناديده بگيرد. پيام حق، پيام رستگارى انسانها، پيام عدالت و پرستش خداوند است و در مقابل آن كسانى وجود دارند كه اسارت انسان را مى خواهند، با عدالت به دشمنى بر مى خيزند و مدعى خدايى هستند؛ بنا بر اين وجود معارض در برابر جبهه حق، مجاهدت اهل حق را ايجاب مى كند.
مقام معظم رهبرى رعايت تقوا در عمل و گفتار را لازمه ايفاى نقش مسؤولان و مديران نظام اسلامى در قبال معنويات جامعه دانستند و فرمودند: جمهورى اسلامى، خواهان آن است كه آحاد مردم ايران، سرافراز و برخوردار از رستگارى معنوى، اجتماعى، فردى و سياسى باشند، اما با وجود تمامى تلاشهاى انجام شده، هنوز نتوانسته ايم پيشرفت شايسته اى را در جهت پى ريزى يك نظام ادارىِ متناسب با اين هدفهاى متعالى، به دست آوريم و در اين زمينه، كار زيادى بايد انجام شود.
حضرت آيت الله خامنه اى توجه مسؤولان و كارگزاران نظام را به تأثيرات ماندگار و وسيع رفتار، گفتار و اقدامات آنان در زندگى مردم جلب كردند و با بيان تذكرات قبلى در مورد اهميت پرهيز مسؤولان كشور از زندگى تشريفاتى و تجملاتى فرمودند: پايبندى به تجملات و تشريفات، دون شأن انسانهاى والاست و موجب تضييع سرمايه ها، اموال و موجوديهاى كشور مى شود و گذشته از آن انعكاس تجمل مسؤولان به عنوان يك درس عملى، زندگى مردم را تحت تأثير قرار مى دهد و باعث رواج آن در جامعه مى شود.
رهبر معظم انقلاب اسلامى نسبت به رواج روحيه تجمل گرايى در جامعه، هشدار دادند و فرمودند: اگر تجمل گرايى و عادت به تجمل در جامعه، رواج پيدا كند، بسيارى از مشكلات، لاينحل باقى خواهد ماند و مشكلات اقتصادى و بسيارى از مشكلات اجتماعى و اخلاقى، حل نخواهد شد. گرايش به اشرافى گرى در زندگى، ضررها و خطرهاى زيادى دارد و مانع تأمين عدالت اجتماعى و دستيابى به روحيه برادرى، الفت، انس و همدلى كه براى هر جامعه اى اهميت بسيار دارد، خواهد شد.
مقام معظم رهبرى با تأكيد بر اهميت همدلى مسؤولان كشور فرمودند: تقواى مسؤولان، مانع آن مى شود كه اختلاف سليقه ها، بهانه اى براى كشمكش قرار گيرد و زندگى بر مردم، تلخ شود و هدف از همدلى ميان مسؤولان اين است كه جريانها و خطوط سياسى بدانند كه حرفهاى ميان آنان در بين مسؤولان كشور، جايى ندارد؛ بنا بر اين تقوا براى مديران و مسؤولان كشور، هم يك وظيفه است، هم يك راه علاج.
حضرت آيت ا... خامنه اى، تقواى الهى را عامل مهمى در باز شدن بن بستهاى بزرگ و پديد آمدن راه نجات دانستند و در بخش ديگرى از سخنانشان با تأكيد بر مواجه بودن مردم با نارساييها و مشكلات فراوان اقتصادى فرمودند: سرگرم شدن به مناقشات، مانع رسيدگى مسؤولان كشور به مشكلات مردم مى شود؛ بنا بر اين مسؤولان دولتى و همه دست اندركاران اداره امور كشور بايد اهتمام خود را به انجام مسؤوليت خويش، معطوف كنند.
رهبر معظم انقلاب اسلامى بر ضرورت تلاش در جهت تحقق برنامه مصوب دولت در تمامى زمينه ها بويژه در بخش مربوط به ايجاد اشتغال و از بين بردن معضل بزرگ بيكارى تأكيد كردند و در پايان سخنانشان خطاب به مسؤولان نظام فرمودند: يكى از مشخصه هاى تقواى مسؤولان، دقت در صرف و خرج بودجه است، بنا بر اين نبايد تنها به مفيد بودن كارها اكتفا شود؛ زيرا در شرايط كنونى كشور كه درآمدهايمان محدود و نيازهايمان زياد است، انجام هرگونه هزينه اى مستلزم رعايت اولويتهاست و بدون رعايت اولويتها، هزينه كردن جايز نيست.
در اين ديدار پيش از سخنان مقام معظم رهبرى،آقاى خاتمى رئيس جمهور با تبريك ميلاد امام حسن مجتبى (ع) و حضرت عيسى بن مريم (ع) تأكيد كرد: بايد در كليه مسايل و امور از جمله مقوله توسعه، در چارچوب ارزشها، اهداف و معيارهاى اسلامى حركت كنيم. آقاى خاتمى، توسعه را امرى همه جانبه و پايدار خواند و با اشاره به اين كه تفكيك جنبه هاى مختلف توسعه از يكديگر، در عمل مشكلات فراوانى بهمراه خواهد آورد، افزود: همه ابعاد توسعه يعنى توسعه اقتصادى، سياسى، فرهنگى و اجتماعى بايد هماهنگ پيش رود و ضمن محور قرار دادن مردم، با موازين دينى و ارزشى جامعه، سازگارى كامل داشته باشد.
رئيس جمهور توسعه اقتصادى، افزايش توليد، امنيت اقتصادى و افزايش توليد ناخالص ملى را بدون توجه به عدالت اجتماعى و حل مشكلات قشرهاى كم درآمد و آسيب پذير، غيرقابل قبول ارزيابى كرد و گفت: در توسعه اقتصادى بايد قشرهاى محروم و كم درآمد، تحت حمايت ويژه قرار گيرند.
آقاى خاتمى، مشاركت مردم، مسؤول بودن مقامات كشور در برابر مردم، رواج فرهنگ نقد و آزادى فكر، بيان و رفتار را از اصول توسعه سياسى خواند و تأكيد كرد: تمامى اين امور، تنها در چارچوب ارزشها، آرمانها و معيارهاى مردم مسلمان و قانون اساسى، معناى حقيقى مى يابد.
رئيس جمهور، ارزشها و اعتقادات اسلامى و امنيت و مصالح ملى را چارچوب آزادى حقيقى برشمرد و افزود: هويت تاريخى ملت ايران، دينى و اسلامى است و آزادى و توسعه و پيشرفت نبايد لرزاننده اين هويت اسلامى باشد چرا كه توسعه سياسىِ حقيقى، تنها با توجه كامل به اين هويت پايدار، امكان پذير است.
رئيس جمهور، اسلام، رهبرى و ارزشها و اصول را فراتر از سليقه ها و گرايشها ارزيابى كرد و افزود: اين امور باعث ماندگارى و پيشرفت جامعه مى شوند و همه مسؤولان قوا، بايد با آنها، با ديدى باز و سعه صدر برخورد كنند. آقاى خاتمى با ابراز تأسف از مشكلات اقتصادى مردم، نقد عملكرد اقتصادى دولت را با توجه به اين مشكلات، طبيعى خواند و با تشريح برخى ويژگيهاى فعاليتهاى اقتصادى دولت، از جمله كاهش رشد بودجه جارى، صرفه جويى، محدود شدن تصديهاى دولت، تقويت بودجه برخى بخشها نظير قوه قضاييه و نيروهاى نظامى و انتظامى، انضباط بخشيدن به فعاليت شركتهاى دولتى، افزايش بهره ورى و ارتقاء مديريتها افزود: دولت به تأمين عدالت اجتماعى و حل مشكلات معيشتى مردم بويژه قشرهاى كم درآمد، اهتمام ويژه اى دارد و براى حل مشكل بيكارى نيز، اجراى طرحهاى "زود بازده" و اشتغال آور را دنبال مى كند. آقاى خاتمى همچنين با اشاره به انتخابات مجلس ششم گفت مردم پشتوانه اصلى انقلاب، نظام و جامعه هستند و همه موظفيم زمينه حضور پرشور آنها را در انتخابات فراهم آوريم. رئيس جمهور با تأكيد بر لزوم خوددارى صاحبان و سخنگويان تريبونهاى مختلف از جمله روزنامه ها و مطبوعات و ديگر تريبونها، از تخريب و اهانت و تشويش اذهان گفت: بايد بگونه اى عمل كنيم كه جامعه در آرامش كامل باشد تا ان شاءالله با خلق حماسه اى عظيم و پرشكوه در انتخابات 29 بهمن ماه، دلهاى دشمنان انقلاب و اسلام و ايران، مأيوس تر و دلهاى دوستداران انقلاب اسلامى، اميدوارتر از قبل شود.
در پايان اين ديدار نماز مغرب و عشا به امامت حضرت آيت ا...خامنه اى رهبر معظم انقلاب اسلامى اقامه شد
پس از اقامه نماز، مسؤولان نظام و مقامات لشكرى و كشورى، افطار را در فضايى پرمهر و محبت ميهمان مقام معظم رهبرى بودند.
کاربر گرامی؛ لطفا قبل از تکمیل فرم، موارد زیر را مطالعه کنید:
  • جهت مکاتبه با دفتر، از قسمت ارسال نامه استفاده نمایید.
  • به منظور استفتاء یا ارسال سوال شرعی، از قسمت ارسال سوال شرعی استفاده نمایید.
  • جهت ارایه انتقاد و پیشنهاد به سایت دفتر، از قسمت ارتباط با پایگاه استفاده نمایید.
  • از فرم زیر فقط برای ارایه نظرات در مورد محتوای همین صفحه استفاده نمایید.
  • مسوولیت ارسال اشتباه بر عهده ارسال کننده آن است.
700 /