پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری

ديدار رئيس و مسؤولين قوه قضائيه

حضرت آيةالله خامنه اي رهبر انقلاب اسلامي امروز در ديدار با رئيس و مسؤولين قوه قضائيه، مجموعه ي مديريت فعلي قوه قضائيه متشكل از علماء و افراد كارآمد صالح و در رأس آن آيةالله يزدي را موجب سپاسگزاري از خداي متعال دانستند.
ولي امر مسلمين مسؤوليت اصلي دستگاه قضائي كشور را متوجه اقامه قسط و عدل دانستند و فرمودند: سلامت همه دستگاه ها وابسته به سلامت قوه قضائيه است و اين دستگاه است كه اقامه كامل عدل و قسط را در جامعه تضمين مي كند و ملاك اقامه ي عدل نيز اجراي صحيح قانون مي باشد.
آيةالله يزدي رئيس قوه قضائيه امروز به اتفاق مسؤولين قوه قضائيه باحضرت آيةالله خامنه اي رهبر انقلاب اسلامي ديدار كرد.
در اين ديدار ابتدا آيةالله يزدي ضمن ارائه گزارشي از وضعيت قوه قضائيه، به طرح ها و برنامه هاي آينده اين قوه منطبق بر تغيير و تحول جديد مديريت قضائي پيش بيني شده در قانون اساسي اشاره كرد. سپس حضرت آيةالله خامنه اي رهبر انقلاب اسلامي تأكيد كردند كه مجموعه مديريت فعلي قوه ي قضائيه با تركيب علماء و افراد كارآمد صالح و در رأس آن جناب آقاي يزدي براي اينجانب موجب سپاسگزاري از خداي متعال است.
ايشان فرمودند: فضائل جناب آقاي يزدي از قديم براي اينجانب روشن بوده و بحمدالله ايشان از نظر علم و عمل براي امر مهم رياست قوه قضائيه شايسته و كافي هستند و خدا به ايشان اين توفيق را هم داده كه بتوانند از عناصري مؤمن، متعهد و آگاه به مسؤوليت و داراي وجدان كار براي مديريت قوه قضائيه استفاده كنند و از خداي متعال مي خواهم كه به شما دراين امر مهم ياري و كمك رساند.
ولي امر مسلمين در ادامه سخنان خود از مسؤولين قوه قضائيه كه در ده سال گذشته علي رغم مشكلات موجود در شورائي بودن مديريت قوه قضائيه زحمات بسياري را متحمل شدند، تشكر و تقدير كردند. آنگاه رهبر انقلاب اسلامي يكي از عمده ترين وظايف دستگاه قضائي كشور را تلاش براي اقامه قسط و عدل دانستند و فرمودند: در حركت انبياء يكي از اصلي ترين مأموريت آنان اقامه ي قسط وعدل در زندگي مردم بوده است و در آنچه مربوط به اداره زندگي مردم است هيچ چيز به اندازه قسط و عدل مورد توجه انبياء قرار نگرفته است و رعايت عدل تنها وظيفه ي قوه قضائيه نيست بلكه همه دستگاه هاي كشور بايد در اين خصوص بكوشند ولي تضمين كننده ي آن، قوه قضائيه است. از اين رو سلامت همه دستگاه ها وابسته به سلامت قوه قضائيه است و اين دستگاه تضمين كننده اقامه ي كامل به عدل مي باشد. ولي امر مسلمين با اشاره به اينكه بهترين قوانين هم وقتي در موقع اجرا در دست افراد ناسالم عملي و يا فكري قرار گيرد به قانون بي خاصيتي تبديل خواهد شد، بر رعايت دقيق انتخاب افراد و اشخاص در كليه دستگاه هاي ذيربط به قوه قضائيه تأكيد كردند و فرمودند: افراد و اشخاصي كه از حد معقول ملاك هاي يك فرد صالح كمتر هستند بايد بي محابا از دستگاه قضائي كشور خارج شوند زيرا كه در غير اين صورت در حق امت اسلامي جفا شده است.
حضرت آيةالله خامنه اي با تأكيد بر اينكه قوه قضائيه به معني حقيقي كلمه بايستي استقلال داشته باشد فرمودند: استقلال آنست كه قاضي در اجراي حكم الهي منتظر امر و نهي از كسي نباشد و بدور از نفوذ و وجهه اشخاص و يا دست داشتن در دستگاهي حكم كند. شما بايد دستگاه قضائي كشور را بجائي برسانيد كه واقعاً‌ مرجع و ملجاء و پناهگاه همه ي مردم باشد.
رهبر انقلاب اسلامي با تأكيد بر اينكه قانونگرائي در قوه قضائيه از اهم امور است زيرا كه ملاك در اقامه ي عدل، قانون مي باشد، اظهار داشتند: اگر امري بر طبق قانون تحقق پيدا كرد عدالت تحقق يافته است و ظلم آن است كه بر خلاف قانون عمل شود. وقتي گفته مي شود بايد در جامعه اسلامي و يا قوه قضائيه عدل حاكم باشد يعني اينكه بايد همه چيز منطبق بر قوانيني باشد كه اسلام آن را معتبر مي داند.
ولي امر مسلمين با تأكيد بر اين مطلب كه تنها با همدلي و مشورت مستمر و همكاري همه ي دستگاه هاي ذيربط در قوه ي قضائيه است كه اينتشكيلات مي تواند بصورت مطلوب تري سامان بگيرد، بر اهميت جذب نيرو در اين قوه اشاره كردند و فرمودند: قوه قضائيه بايد چنان جاذبه اي داشته باشد كه همه ي علماء، دانشمندان و حقوقدانان بدون تأمل آماده همكاري با اين دستگاه باشند. لذا براي جذب نيرو براي همكاري با قوه قضائيه بايد برنامه ريزي دقيقي صورت پذيرد.
رهبر انقلاب اسلامي در پايان سخنان خود با اشاره به اين مطلب كه قوه قضائيه بايد تأمين كننده امنيت مردم در جامعه ي اسلامي مان باشد، بر برخورد شديد و قاطع با متخلفين و خاطياني كه تهديد كننده ي امنيت مردم هستند تأكيد كردند و فرمودند: دستگاه قضائيكشور بايد با مردم بيشتر در تماس باشد و اقدامات و برنامه هاي كاري خود را با مردم در ميان بگذارد و با آموزش قضائي عمومي به مردم، عدالتخواهي و عدالت پذيري را در جامعه به مردم ارائه دهد.
کاربر گرامی؛ لطفا قبل از تکمیل فرم، موارد زیر را مطالعه کنید:
  • جهت مکاتبه با دفتر، از قسمت ارسال نامه استفاده نمایید.
  • به منظور استفتاء یا ارسال سوال شرعی، از قسمت ارسال سوال شرعی استفاده نمایید.
  • جهت ارایه انتقاد و پیشنهاد به سایت دفتر، از قسمت ارتباط با پایگاه استفاده نمایید.
  • از فرم زیر فقط برای ارایه نظرات در مورد محتوای همین صفحه استفاده نمایید.
  • مسوولیت ارسال اشتباه بر عهده ارسال کننده آن است.
700 /