پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری

ديدار مجمع نمايندگان طلاب و فضلاي حوزه علميه قم

حضرت آيةالله خامنه اي رهبر انقلاب اسلامي پيش از ظهر امروز در ديدار مجمع نمايندگان طلاب و فضلاي حوزه ي علميه قم با ايشان تدوين و تنظيم نظام ارزشي اسلام، تبيين معارف اسلام، تنقيح مقررات و احكام اسلام و ارائه ي الگوي زندگي اسلامي را از اهم وظايف حوزه هاي علميه دانستند و با بيان عظمت و اهميت انقلاب اسلامي، ضرورت توجه عميق حوزه هاي علميه به تجهيز براي مقابله ي جدي با ابعاد گسترده تبليغات استكبار جهاني را مورد تأكيد قرار دادند.
در اين ديدار ابتدا حجة الاسلام والمسلمين فاكر رئيس مجمع نمايندگان طلاب و فضلاي حوزه علميه قم از جريان انتخابات داخلي اين حوزه كه پيرو رهنمودهاي حضرت امام خميني رضوان الله تعالي عليه صورت گرفته بود و نيز كار تنظيم و تصويب اساسنامه ي پيشنهادي اين مجمع را به استحضار مقام معظم رهبري رساند. آنگاه حضرت آيةالله خامنه اي ضمن تقدير از تلاش و تشكل طلاب حوزه علميه قم جهت بهسازي اين حوزه به سابقه ي فعاليت هائي كه طي ساليان گذشته براي اين منظور صورت گرفته اشاره كردند و فرمودند: انقلاب اسلامي بر محور حوزه علميه به پيروزي رسيد و امروز حوزه از لحاظ حرمت، تأثير و آينده نگري محور و هسته‌ي مركزي اين نظام است لذا مراجع عظام، مدرسين، طلاب و فضلاي جوان، مسؤولين كشور، علماء، انديشمندان، دانشگاهيان مخلص و دين باوران بايد در جهت اصلاح و نوسازي حوزه منطبق با نيازهاي اسلام، انقلاب و زمان هر كدام به مسؤوليت خود عمل كنند.
ايشان در سخنان مبسوط خود به بيان نقش پراهميت مراجع عظام، جامعه ي مدرسين و شوراي مديريت حوزه ي علميه قم در ايجاد تحول و نوسازي حوزه پرداختند و با اشاره به نقش تعيين كننده اسلام در نظام و حكومت فرمودند: اين نظام بر محور تفكرات اسلامي بنا شده و بر محور بينش هاي اسلامي و احكام و مقررات الهي بايد اداره شود. لذا مسؤوليت تدوين نظام ارزشي اسلام، تبيين معارف اسلامي و تنقيح و تحقيق مقررات و احكام اسلام و نيز ارائه ي الگوي زندگي اسلامي كه نظام بر اساس آنها حركت خواهد كرد بر عهده ي حوزه هاي علميه است.
رهبر انقلاب اسلامي لزوم ايجاد مراكز متعدد تحقيقاتي در حوزه هاي علميه را مورد تأكيد قرار دادند و اظهار داشتند: حوزه ها بايد همانند يك مجموعه ي توليدي منظم و اصولي كار كنند و به سؤالات مختلف درزمينه هاي قضايي، سياسي، وظايف كارگزاران حكومت، روابط بين المللي، مسائل اقتصادي و پولي كشور و صدها مسأله ديگر كه نظام با آن مواجه است از نظر كارشناسي اسلام پاسخ دهند.
حضرت آيةالله خامنه اي از حوزه به عنوان مركز تفكر و انديشه و اسوه ها و نمونه هاي اسلامي نام بردند و ضمن تأكيد بر ضرورت توجه حوزه هاي علميه به مسأله مرجعيت و افتاء، تربيت مدرس، تحقيق و تأليف، تربيت نيروي مورد نياز در امور قضائي اسلام و نيز توجه به ابعاد گسترده ي تبليغات استكبار جهاني فرمودند: حوزه هاي علميه بايد با نظم، تقسيم بندي، برنامه ريزي و زدودن زوائد كار به انجام مسؤوليت هاي مهم خود بپردازند و در جهت تأمين نيازهاي اسلام بر اي 30 سال آينده خيز بردارند.
رهبر مسلمانان جهان به عظمت ابعاد و آثار عملي انقلاب اسلامي اشاره كردند و با بيان اين مطلب كه تلاش و كار در زمينه ي ارائه ي مباني فكري از سوي انديشمندان اسلامي و مجامع فكري متناسب با عظمت و گستردگي انقلاب اسلامي در جهان نيست، فرمودند: اساس اين عدم تناسب در زمينه معرفي و ارائه ي مباني فكري انقلاب به جهان اين است كه از يك سو ما آثار برجسته و همه جانبه كم ارائه داده ايم و ازسوي ديگر دشمنان، جمعي از انديشمندان و روشنفكران اصلي را در نخستين روزهاي انقلاب از ما گرفتند. طي ده سال گذشته لازم بود كه صدها نويسنده ي اسلامي براي انتشار و تبليغ مباني اسلامي تربيت شوند و هم اكنون هم استعدادهاي فراوان در حوزه هاي علميه وجود دارد كه اگر صحيح و درست هدايت شوند مي توانند نيازهاي جهان اسلام را در اين زمينه برطرف سازند.
ايشان با اشاره به تهاجم عظيم فرهنگي، اجتماعي و سياسي سرمايه داري غرب عليه اسلام فرمودند: مبارزه اي را كه در فرانسه عليه حجاب شاهد آن هستيم بيانگر آتش زير خاكستر بوده و از يك كار عظيم پشت پرده خبر مي دهد. با پيروزي انقلاب اسلامي دنياي غرب، سرمايه داري و استكبار كه انديشمندانه و آگاهانه، جريانات جهاني را اداره مي كنند يكباره احساس كردند اسلامي را كه همواره از آن هراس داشتند با قدرت وارد ميدان شده و موجوديت و نظام ارزشي دستگاه غرب و سرمايه داري را به زير سؤال برده و آينده آنها را نيز كلاً تهديد كرده است لذا احساس خطر كرده و دست به دست هم داده اند تا در مقابل اسلام بايستند.
رهبر انقلاب اسلامي خطرات ناشي از عدم هوشياري در برابر جبهه بندي عظيم فرهنگي دشمنان اسلام را كه با سياست، اقتصاد و پول همراه است، برشمردند و در بخش ديگري از رهنموده ايشان به تبيين نقش حوزه در سياستمداري و اداره جامعه پرداختند و افزودند:
طلاب جوان اميدها و نيروهاي بالفعل و بالقوه ي حوزه هاي علميه و جامعه ي اسلامي ما هستند و بايد در امور مربوط به حوزه و در مسائل سياسي و اجتماعي حضوري فعال داشته باشند و سهم خود را بيابند و از تبديل شدن به يك مجموعه ي سياسي و خطي به شدت پرهيز نمايند. حوزه به وحدت، همدلي و هماهنگي نياز دارد و بايد در درون خودجريانهاي گوناگون را حل كند.
حضرت آيةالله خامنه اي در پايان بياناتشان با اشاره به حاكميت اسلام در جامعه فرمودند:‌
گرايش هاي سوء ظن گونه نبايد رشد داده شود. امروز در جامعه اسلام و خير حاكم است و همه بايد حسن ظن داشته باشند و از بدبيني هاي جدايي افكن كه خطر بزرگي براي حوزه هاي علميه مي باشد جدا پرهيز شود.
کاربر گرامی؛ لطفا قبل از تکمیل فرم، موارد زیر را مطالعه کنید:
  • جهت مکاتبه با دفتر، از قسمت ارسال نامه استفاده نمایید.
  • به منظور استفتاء یا ارسال سوال شرعی، از قسمت ارسال سوال شرعی استفاده نمایید.
  • جهت ارایه انتقاد و پیشنهاد به سایت دفتر، از قسمت ارتباط با پایگاه استفاده نمایید.
  • از فرم زیر فقط برای ارایه نظرات در مورد محتوای همین صفحه استفاده نمایید.
  • مسوولیت ارسال اشتباه بر عهده ارسال کننده آن است.
700 /