پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری

ديدار با طلاب مدرسه فيضيه

حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي پيش از ظهر امروز با حضور دراجتماع طلاب حوزه ي علميه قم طي بياناتي بر اهميت و ضرورت آگاهي حوزه هاي علميه از پژوهشها، معارف و حوادث علمي جهان تأكيد كردند و نقش آحاد طلاب و فضلاي حوزه هاي علميه در سازندگي و پيشبرد اهداف مهم حوزه ها را خاطرنشان ساختند.
در اين اجتماع كه با ابراز احساسات پرشور طلاب در اعلام اطاعت و تبعيت از مقام ولايت فقيه توأم بود، حضرت آيت الله خامنه اي از مدرسه فيضيه بعنوان خاستگاه انقلاب، مركز مقاومت،ايثار، جهاد و شهادت نام بردند و افزودند: اين مدرسه همراه با ديگر مدارس علمي در شهر قم مجمع افكار، احساسات و انگيزه هايي بود كه نه تنها حوزه ي علميه را در مقابل طوفانهاي حوادث، بالنده و زنده نگهداشت، بلكه توانست نور معنويت و معرفت را به سراسر كشور و آفاق اسلامي منتشر سازد.
رهبر انقلاب اسلامي مراتب تقدير خود را ازاحساسات مخلصانه مردم، مدرسين، فضلا و طلاب حوزه علميه قم ابراز داشتند و درخصوصوظايف و رسالت مهمي كه در شرايط كنوني جهان اسلام، متوجه حوزه هاي علمي است فرمودند: امروز حوزه علميه حقيقتي است كه بدون ترديدي بطور مستقيم و غيرمستقيم باتمام دنيا مرتبط است. زيرا مجموعه عظيم حوزه علميه، خود پديدآورنده و زمينه سازپيروزي انقلاب اسلامي بوده و علماي دين با نظام جمهوري اسلامي پيوند خورده اند.
مقام معظم رهبري به حساسيت ملت ايران درقبال مسائل مسلمانان جهان اشاره كردند وفرمودند: نظام و دولت جمهوري اسلامي بايد با تحقق بخشيدن به اسلام و تبديل شعارهابه واقعيت، الگويي بسازد كه تأييد كننده گفتارش باشد. هرچند مسائل ايران دراولويت قراردارد اما بدون ترديد در هدفهاي اصلي نظام اسلامي، مسائل مسلمين اهميت ويژه اي دارد و دولت و ملت مسلمان ايران نمي توانند در قبال حوادثي كه متوجهمسلمانان است بي توجه و يا بي تفاوت باشند.
حضرت آيت الله خامنه اي به بيان وضع تأسف بار دنياي اسلام قبل از پيروزي انقلاب اسلامي اشاره كردند و فرمودند: امروز دشمنان سياسي اسلام دينداري مردم را سدي در مقابل طمع ها و شهوات خود مي بينند واز گسترش دين در سطح عالم بعنوان يك پديده ي خطرناك ياد مي كنند. ما راه جهاد،‌تلاش، توأم كردن علم و عمل،‌اخلاص، صفا، ذكر، توجه به خدا، توسل به اهل بيت (ع) واحياي ارزشهاي اسلامي را ادامه خواهيم داد.
رهبر انقلاب اسلامي حوزه علميه را وجود مؤثر و ثمربخشي توصيف كردند و افزودند:حوزه علميه يك موجود زنده است و ما اميدواريم در آينده نيز پرشكوهتر و نوراني تر از گذشته باشد. حيات مستمر و تاريخي حوزه به جهاد و تلاش افراد بستگي دارد و عمل ما مي تواند تأمين كننده و تعيين كننده ي آثار و ثمرات حوزه در آينده باشد. لذا فضلا و طلاب جوان حوزه به اندازه ي شعاع تأثيرگذاري خود در سازندگي حوزه، نقش و وظيفه دارند.
مقام معظم رهبري در بخش ديگري از بياناتشان لزوم هماهنگي حوزه هاي علميه با شرايط، امكانات و پيشرفتهاي زمان را يادآور شدند و با ضروري دانستن اشتراك مساعي و فكري در حوزه ها فرمودند:حوزه هاي علميه بايد استعدادهاي درخشان را جمع آوري و طبقه بندي كرده و با تخصصيكردن رشته هاي مختلف علمي، از آن استعدادها استفاده بهينه بعمل آورند. حوزه به مديريت متمركز و برخوردار از حمايت مراجع معظم، فضلا و جامعه ي مدرسين احتياج دارد و اين تشكيلات براي ثمربخش بودن حوزه ها امري ضروري است.
حضرت آيت الله خامنه اي از علم، جهاد، تدين و تعبد بعنوان ارزشهاي ثابت و زوال ناپذير در حوزه هاي علميه نام بردند و فرمودند: نظام حوزه ها بايد ارزشها را رشد بدهد و طلبه هاي ما بامناجات، دعا و ذكر مأنوس شوند و خود را به معارف الهي، نوراني كنند و همانند حضرتامام (ره) بر اساس تكليف الهي به وظايف خود عمل كنند و مقام براي آنها ارزش و هدف نباشد بلكه وسيله اي براي اداي تكليف الهي باشد.
رهبر انقلاب اسلامي فقاهت را شيوه ي درك و استنباط احكام و معارف الهي از كتاب و سنت توصيف كردند و فرمودند:حوزه هاي علميه بايد پايه ها و مباني تفكر، جهان بيني و خطوط اصلي انقلاب اسلامي را تبيين كنند و به سئوالات مربوط به اركان نظام جمهوري اسلامي در زمينه هاي اقتصاد، سياست، فرهنگ، اخلاق و روابط اجتماعي و فردي پاسخ گويند.حوزه ها بايد درمتن حوادث علمي جهان حضور داشته باشند و با آگاهي از آخرين نظرات و ايده هاي مربوط به جامعه شناسي در دنيا، ذهنيت جامعه ي اسلامي را واكسينه كنند.
مقام معظم رهبري در پايان سخنانشان، مدرسين، فضلا و طلاب را به پرهيز از رشد و نفوذ دسته بنديها و جناحبنديهاي سياسي در حوزه هاي علميه توصيه كردند و ضرورت هم جهت بودن خط سياسي طلاب با مشي سياسي نظام و انقلاب را خاطرنشان ساختند.
کاربر گرامی؛ لطفا قبل از تکمیل فرم، موارد زیر را مطالعه کنید:
  • جهت مکاتبه با دفتر، از قسمت ارسال نامه استفاده نمایید.
  • به منظور استفتاء یا ارسال سوال شرعی، از قسمت ارسال سوال شرعی استفاده نمایید.
  • جهت ارایه انتقاد و پیشنهاد به سایت دفتر، از قسمت ارتباط با پایگاه استفاده نمایید.
  • از فرم زیر فقط برای ارایه نظرات در مورد محتوای همین صفحه استفاده نمایید.
  • مسوولیت ارسال اشتباه بر عهده ارسال کننده آن است.
700 /